Kommunikationer

Alingsås är en tätort som ligger i Västra Götalands län. I tätorten bor drygt 24 000 invånare och i hela kommunen ungefär 38 000 invånare. Alingsås är en mysig småstad med många fina gamla trähus, mysiga caféer och ett lugnt tempo. Det finns många som pendlar från Alingsås till de närliggande orterna, inte minst Göteborg, för att både få njuta av storstadspulsen och småstadslivet. Fördelen med att Alingsås är en småstad är att allting finns inom räckhåll. Affärer, skolor, barnomsorg och lasarett ligger centralt beläget och gör det möjligt att man kan lämna bilen hemma.

Bra kommunikationer

Alingsås har mycket bra kommunikationer. Staden genomkorsas av E20, väg 180 samt västra stambanan. Läget mitt på den Västra stambanan innebär att det går smidigt att ta tåget till Göteborg likväl som till Stockholm. Att motorvägen E20 passerar genom Alingsås främjar också stadens goda kommunikationer. Alingsås station trafikeras av Göteborgs pendeltåg, samt regionaltåg och fjärrtåg. Från Alingsås kan man åka buss till exempelvis Borås, Ingared, Sollebrunn och Södra Lygnö. Dessutom finns förstås stadsbussar som tar en till de olika delarna av staden.

Nå världens alla destinationer

Åker man med bil via E20 till Göteborg tar det ungefär en halvtimma. Samma sak om man tar tåget. Då är man på Göteborgs central eller Landvetters flygplats inom 30 minuter och därifrån kan man nå såväl ett väl utbyggt tågnät som inrikes- och utrikesflyg till de flesta destinationer i världen. Till Stockholm tar man sig på 4,5 timmar med bil eller på ungefär tre timmar med tåg.

Alingsås järnvägsstation

Alingsås ligger ett stenkast från den historiska stadskärnan i Alingsås centrum. Järnvägsstationen ritades av Adolf W Edelsvärd och byggnaden färdigställdes 1858. Idag fungerar byggnaden som ett resecentrum med såväl tågtrafik (fjärrtåg, regiontåg och lokaltåg) och busstrafik. I den gamla stationsbyggnaden finns vänthall, resebyrå, kiosk, gatukök och en pizzeria. På andra våningen finns ett företagshotell.

Oseriös byggmästare

kommunikationer i AlingsåsByggandet av Alingsås järnvägsstation fördröjdes eftersom man anlitade en lokal entreprenör för uppförandet. Tanken var att stationen skulle bli klar samtidigt som järnvägen. Men det visade sig att byggmästaren var oseriös. Det visade sig att byggnadsmaterial försvann och det föranledde allt tätare inspektioner från den centrala byggnadsledningen. Till slut så tröttnade helt enkelt entreprenören på uppdraget och försvann spårlöst. Hans borgensmän visade sig vara försatta i konkurs och sakna tillgångar. Allt detta ledde till att stationsbyggnaden bara var byggd till två tredjedelar när trafikstarten på järnvägen skedde.